Ko mi naredimo poročila namesto vas?

06. 10. 2023

Vsi se srečujemo z medijskimi poročili. Pripravljamo jih zase, za svoje sodelavce, urednike in naročnike. In ni malo takih poročil, ki jih pripravljamo redno, vsak dan, teden, mesec in za katere si želimo, da bi jih naredil nekdo drug namesto nas ali da se preprosto znajdejo v našem poštnem nabiralniku.

MOSS Dotmetrics zdaj redna poročila naredi namesto vas.

Od 28. septembra imajo uporabniki aplikacije MOSS Dotmetrics na voljo možnost avtomatiziranega generiranje poročil (Scheduling report).

Uporabniki lahko zdaj nastavijo svoja poročila v sistemu na način, s katerim se jim poročilo po meri generira avtomatično in to velja za tri vrste poročil – medijsko poročilo, poročilo profiliranja spletne strani in poročilo prekrivanja uporabnikov med spletnimi stranmi.

V poročilo je možno vključiti poljuben nabor založnikov, medijev, rubrik, ciljnih skupin in metrik.

Na voljo sta:

  • Weekly schedule«, kjer bo uporabnik prejemal poročilo po vsakem zaključenem tednu, za predhodni teden in
  • »Monthly schedule«, kjer bo uporabnik prejemal poročilo po vsakem zaključenem mesecu, za predhodni mesec.

Obe opciji je možno nastaviti tudi po različnih časovnih enotah; na primer za mesečno obdobje si lahko nastavimo poročilo PO DNEVIH, TEDNIH ali  AGREGIRANO ZA CELOTEN MESEC.

Ko je poročilo po meri nastavljeno, ga lahko odmislimo in se posvetimo drugim pomembnim nalogam.

Sistem bo v skladu z nastavitvami samostojno pripravil poročilo in uporabnika po elektronski pošti obvestil, da je poročilo pripravljeno. S klikom na povezavo bo uporabnik MOSS aplikacije Dotmetrics v trenutku preusmerjen  v pripravljeno poročilo.

Če uporabnik ne potrebuje več določenega poročila, je na voljo funkcija Pause, s katero uporabnik generiranje ustavi, vendar ohrani predlogo poročila.

Več informacij na tajda.koblar@soz.si in natasa.smirnov@mardigo.si

Prijavnica
Postavite svoje spletno mesto na zemljevid slovenskega spletnega trga. Pridobite relevanten vpogled v obiskanost svojih spletnih mest prek vseh digitalnih platform in si zagotovite podporo v načrtovanju in optimizaciji poslovnih procesov ter učinkovito orodje pri trženju.
Preberi več
Postani uporabnik
Status uporabnika je namenjen spletnim mestom, ki ne presegajo 8 % skupnega dosega MOSS: za fiksno finančno nadomestilo sodelujete v merjenju, se umestite v lestvico MOSS in dostopate do spletne aplikacije DotMetrics brez pravice do upravljanja projekta.
Preberi več
Postani pristopnik
Status pristopnika je namenjen spletnim mestom, ki presegajo 8 % skupnega dosega MOSS: za variabilno finančno nadomestilo sodelujete v merjenju, se umestite v lestvico MOSS, dostopate do spletne aplikacije DotMetrics in soupravljate projekt MOSS.
Preberi več